Informatie

Trainingen

Onze ski- en snowboardtrainingen, onder deskundige begeleiding, gaan altijd door. Geen last van regen en kou. Geen winterkleding, maar in een T-shirt met lange mouwen of een vest/trui en lekker zittende lange trainingsbroek in een verwarmde omgeving.

Alle materialen zijn aanwezig en bij de prijs inbegrepen! Veiligheid en Techniek vinden wij belangrijk. Onze gediplomeerde ski- en snowboardinstructeurs leren je snel en veilig de techniek van het skiën en/of snowboarden aan.

De training duurt 1 uur met max. 6 personen per baan, waarvan er steeds 3 personen tegelijkertijd aan het trainen zijn. Om de 10 minuten wissel je met het andere drietal. 

Trainingen voor iedereen

Onze cursisten trainen bij ons voor diverse redenen: het aanleren, verbeteren en onderhouden van de techniek, het opbouwen van de wintersportconditie en als voorbereiding op wedstrijden. 

Kortom, je kunt bij ons terecht op ieder niveau en werken aan datgene waar jij behoefte aan hebt. Zo hebben we bijvoorbeeld ook onder onze jaarlijks terugkerende skiërs mensen met zowel lichamelijke- als geestelijke beperkingen die komen trainen om hun vaardigheden te verbeteren.

Voor meer informatie over niveaus of over het skiën bij Indoorski Uden met een lichamelijke- of geestelijke beperking, klik op onderstaande knop.

Veiligheid

Bij ons staat veiligheid op de eerste plaats! Onze gediplomeerde instructeurs leren je snel en veilig de techniek van het skiën en snowboarden. De instructeurs hebben de afstandsbediening in de hand waardoor zij de baan direct stop kunnen zetten indien je valt of dreigt te vallen.

De instructeur stelt de snelheid van de baan in, waarbij rekening wordt gehouden met het niveau van de cursist, zodat je op de de juiste snelheid werkt aan je techniek.

Snowboarders zijn verplicht om een helm en kniebescherming te dragen. Deze zijn op de baan aanwezig, maar eigen helm en/of kniebeschermers meenemen mag en kan ook.

De banen

Onze banen zijn te vergelijken met lopende banden met daarop wit kunstgras, dat speciaal voor indoor-rolbanen ontwikkeld is.

Dit kunstgras wordt vochtig gehouden waardoor het glijvermogen wordt bevorderd. De ski-ondergrond heeft eigenschappen die op sneeuw lijken, waardoor je het gevoel krijgt dat je in de echte sneeuw skiet.

De banen zijn te verstellen in snelheid en in hoogte, zodat we goed kunnen inspelen op persoonlijk niveau.

Instructeurs

Onze gediplomeerde instructeurs trainen van na Pasen tot begin november om op niveau te blijven, zichzelf te ontwikkelen en hun instructievaardigheden te verbeteren. Het is erg belangrijk om naast de sneeuwdiploma’s ook opgeleid te worden als indoor rolbaan instructeur, omdat hierbij meerdere aspecten komen kijken zoals: veiligheid en leren kijken naar verbeterpunten op persoonsniveau.

Wil jij ook opgeleid worden tot Indoorski Uden instructeur? Stuur dan je CV en een motivatiebrief naar [email protected].

Ski You @ Indoorski Uden!