Informatie over de trainingen

Individuele aandacht en intensief bezig zijn met de sport. Bij ons hoef je niet wachten op de groep of op de lift, dus veel netto ski/boardtijd. Via een spiegelwand zie je wat je doet en hoe je houding is. Hierdoor kun je jezelf corrigeren. Na 10 minuten op de rollerbaan te hebben gestaan, wordt er gewisseld met andere cursisten. De reden hiervan is dat de intensiteit erg hoog is voor zowel spieren als concentratie. De spieren en concentratie hebben zo even rust, waardoor er de volgende 10 minuten weer nieuwe dingen verwerkt kunnen worden! Je skiet in het uur dus netto 30 minuten wat een hele lange afdaling is, te weten 5 à 10 km. De langste afdalingen in Europa zijn van het topje van een gletsjer naar onder in het dal 11 km lang! Wetenswaardigheden voor de trainingen:

  • Draag altijd makkelijk zittende kleding (vermijd kleding met loshangende delen). Neem eventueel een droge broek mee (de banen worden nat gehouden).
  • Draag geen horloges, zichtbare kettingen, etc.
  • Volg altijd de aanwijzingen van de leraar op.
  • Blijf tijdens de pauze betrokken bij de les (je kunt namelijk ook leren van de aanwijzingen die anderen krijgen).

Kindertrainingen

Kinderen vanaf 4 a 5 jaar

Het plezier in het skiën staat bij ons voorop! Als de kinderen het naar hun zin hebben is het leren ook leuker. Vandaar dat wij in de trainingen veel oefening in spelvorm doen waarbij de kinderen ongemerkt hun vaardigheden oefenen.

Wij verzoeken toeschouwers vriendelijk naar de barruimte te gaan tijdens de training. Een kind heeft pas echt aandacht voor de instructeur en de spiegel, als de ouders uit het zicht zijn. Vanuit de barruimte of het balkon heb je perfect zicht op de banen en kunnen de kinderen zich beter concentreren. Ook willen we vragen het coachen over te laten aan de instructeur. 

Voor de kinderen is het trainen bij ons erg inspannend. Het kost erg veel inspanning om bijvoorbeeld een pizzapunt (ploegrem) te maken.

Dit komt doordat de kracht en motorische vaardigheden nog niet helemaal ontwikkeld zijn. Ook is het nog lastig om kleine opdrachtjes uit te voeren. Dit komt door de korte spanningsboog of het in staat zijn opdrachten om te zetten in acties.

De trainingen zullen in eerste instantie bestaan uit het glijden van boven naar beneden. Indien het kind er aan toe is, gaan we over tot het maken van de volgende stappen: het sturen en de pizzapunt (ploegrem).

Onze instructeurs zijn erop getraind om vermoeidheid bij kinderen te signaleren en zullen indien nodig ook extra rust momentjes inbouwen om het plezier in de trainingen te behouden.

Het is voor de jongere kinderen ook heel normaal dat ze de 3 x 10 minuten niet volhouden. Vandaar dat we de kinderen vaak om en om op de baan zetten.

De kinderen die een pizzapunt (ploegrem) kunnen maken, houden het doorgaans wel 3 x 10 minuten vol.

Onze skitrainingen zijn op een pedagogische manier ingedeeld;

  • Naar fysieke mogelijkheden
  • Spanningsboog/ concentratie
  • Het leuk en gezellig houden van de trainingen, zodat de lol er in blijft

Dat laatste is met name van belang, want als de kinderen geen plezier hebben in het skiën heeft het invloed op de vakantie van het gehele gezin.

Lees ook: Wat is de beste leeftijd voor de eerste skiles?

 

Angst

Angst; je zult het maar hebben! En dat terwijl het zo’n leuke vakantie is om met je gezin of met vrienden en familie te doen. Mocht je angst hebben dan ben je bij ons aan het goede adres! We beginnen langzaam en overhaasten niets. Met als doel je op een ontspannen manier de berg af te laten komen, zodat ook voor jou de wintersportvakantie weer iets leuks is om naar uit te kijken!

Speciale doelgroepen

Speciale doelgroepen; we hebben de afgelopen jaren vaak de vraag gehad of we ook mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking konden trainen. Gelukkig hebben we veel ervaring opgedaan en zijn een aantal instructeurs gediplomeerd zodat we ook speciale doelgroepen de fantastische wintersport ervaring mee kunnen geven.