Informatie

Kindertrainingen

Kinderen vanaf 4 a 5 jaar

Het plezier in het skiën staat bij ons voorop! Als de kinderen het naar hun zin hebben is het leren ook leuker. Vandaar dat wij in de trainingen veel oefening in spelvorm doen waarbij de kinderen ongemerkt hun vaardigheden oefenen.

Voor de kinderen is het trainen bij ons erg inspannend. Het kost erg veel inspanning om bijvoorbeeld een pizzapunt (ploegrem) te maken.

Dit komt doordat de kracht en motorische vaardigheden nog niet helemaal ontwikkeld zijn. Ook is het nog lastig om kleine opdrachtjes uit te voeren. Dit komt door de korte spanningsboog of het in staat zijn opdrachten om te zetten in acties.

De trainingen zullen in eerste instantie bestaan uit het glijden van boven naar beneden. Indien het kind er aan toe is, gaan we over tot het maken van de volgende stappen: het sturen en de pizzapunt (ploegrem).

Onze instructeurs zijn erop getraind om vermoeidheid bij kinderen te signaleren en zullen indien nodig ook extra rust momentjes inbouwen om het plezier in de trainingen te behouden.

Het is voor de jongere kinderen ook heel normaal dat ze de 3 x 10 minuten niet volhouden. Vandaar dat we de kinderen vaak om en om op de baan zetten.

De kinderen die een pizzapunt (ploegrem) kunnen maken, houden het doorgaans wel 3 x 10 minuten vol.

Onze skitrainingen zijn op een pedagogische manier ingedeeld;

  • Naar fysieke mogelijkheden
  • Spanningsboog/ concentratie
  • Het leuk en gezellig houden van de trainingen, zodat de lol er in blijft

Dat laatste is met name van belang, want als de kinderen geen plezier hebben in het skiën heeft het invloed op de vakantie van het gehele gezin.

Kinderen onder de 4 jaar

We geven les aan kinderen onder de 4 jaar, om het wennen aan de ski’s, de eerste ervaringen van de wintersport mee te geven.

Mocht je willen starten dan raden wij aan om dat in het laagseizoen te doen. Wij adviseren dan ook altijd om eerst een proefles te nemen om te kijken of ze het naar hun zin hebben en of ze er al aan toe zijn.

De tijden en dagen waarop het mogelijk is zijn op aanvraag.

Trainingen met kinderen onder de 4 jaar kunnen ingepland worden in het laagseizoen.