Trainen bij Indoorski Uden

Veelgestelde vragen
Wat zijn de voordelen van trainen bij Indoorski Uden?
  • Privé-training, 1 instructeur op max. 3 cursisten.
  • Snel en veilig de techniek leren/verbeteren
  • Meer netto ski- en snowboardtijd & meer bochten draaien
  • Niet wachten op de groep of lift, de rolbaan is oneindig!
  • Geen winterkleding, maar in t-shirt met lange mouwen of vest/trui en lange trainingsbroek
  • Geen last van regen en kou
  • Getrainde spieren en een goede conditie
  • Goed voorbereid op wintersport!
Is trainen op een rollerbaan voor ieder niveau?

Je kunt bij ons terecht op ieder niveau en je richten op dat gene waaraan jij behoefte hebt.

Als je voor de eerst keer bij ons komt adviseren wij je eerst een proefles te nemen om te kijken of de training bij ons je bevalt. Daarna kies je uit 6 of 12 trainingen ter voorbereiding op je wintersport. Kijk bij ‘Tarieven’ voor een overzicht van de opties.

Onze instructeur houdt het niveau van elke cursist bij en past dit, indien van toepassing aan in het klant volgsysteem, zodat bekend is op welk niveau je skiet of board.

Beginners: Op de baan leren wij de beginners in een zeer korte tijd de technieken van het skiën en het snowboarden. Daardoor kun je tijdens de wintersport lekker genieten van de afdalingen en hoef je niet vroeg op voor de klasjes.

Licht gevorderde: Wanneer je licht gevorderd bent, wil je vaak nog lekkerder en ontspannen skiën of snowboarden. Tijdens de lessen op de rolbaan leer je qua skiën het bijzetten of de grove parallel verfijnen en leer je als snowboarder nog meer te snijden en minder omgooien, waardoor je nog makkelijker kunt afdalen onder alle weersomstandigheden en verschillende sneeuwcondities.

Gevorderden: Vaak horen wij mensen zeggen “Ik kan al goed skiën of snowboarden”, met andere woorden; “Voor mij is het niet nodig”. Toch kunnen wij je, als vergevorderde wintersporter nog genoeg uitdagen om je techniek te verfijnen. De eerste skiër of snowboarder die uitgeleerd is, moeten we nog tegenkomen! Met meer dan 20 jaar ervaring weten we inmiddels waarover we praten. Als vergevorderde gaat het natuurlijk wel om kleine details en die kun je perfect trainen op een rollerbaan. Meteen zien en voelen wat je doet en individueel trainen onder begeleiding van gediplomeerde instructeurs. Nu trainen en straks sterke benen in de sneeuw. Die hele poederhelling in een keer afdalen! Eindeloos carve bochten maken op volle snelheid! Maar het allerbelangrijkste is toch wel dat het trainen gewoon leuk is. Een uurtje bezig zijn met je favoriete sport, vast in de stemming komen en nog een goede fitness ook!

Waar ski ik eigenlijk op?

Onze banen zijn te vergelijken met lopende banden met daarop wit kunstgras, dat speciaal voor indoor-rolbanen ontwikkeld is.

Dit kunstgras wordt vochtig gehouden waardoor het glijvermogen wordt bevorderd. De ski-ondergrond heeft eigenschappen die op sneeuw lijken, waardoor je het gevoel krijgt dat je in de echte sneeuw skiet.

De banen zijn te verstellen in snelheid en in hoogte, zodat we goed kunnen inspelen op persoonlijk niveau.

Wat moet ik aandoen/meenemen?

Draag altijd makkelijk zittende (lange) kleding. Denk aan een t-shirt met lange mouwen of vest/trui en lange trainingsbroek. Neem eventueel een droge broek mee (de banen worden nat gehouden). Lange sokken is het fijnst in skischoenen. 

Materiaal is bij Indoorski Uden altijd inclusief. Je kunt je eigen ski’s niet bij ons op de baan gebruiken, maar je kunt je eigen skischoenen wel meenemen. Voor de snowboarders hebben we ook de nodige bescherming liggen, denk aan een helm en kniebeschermers. Je mag natuurlijk ook je eigen helm meenemen. 

Draag geen horloges, zichtbare kettingen, ringen of andere waardevolle spullen. Deze kun je als je wilt bij ons achter de balie in de kluisjes deponeren. 

Vanaf welke leeftijd wordt er lesgegeven?

Bij Indoorski Uden zijn kinderen vanaf 4 jaar welkom. Vanaf deze leeftijd gaan ze naar school, kunnen ze zich beter concentreren en opdrachten uitvoeren. Ook is er vanaf deze leeftijd meer kracht in de benen om de pizzapunt te kunnen oefenen. 

Het plezier in het skiën staat bij ons voorop! Als de kinderen het naar hun zin hebben is het leren ook leuker. Vandaar dat wij in de trainingen veel oefening in spelvorm doen waarbij de kinderen ongemerkt hun vaardigheden oefenen.

Staat jouw vraag er niet tussen? Twijfel niet om dan contact met ons op te nemen via het contactformulier via de button of bel naar 0413-259110.